Baby zoneterapi

Baby Zoneterapi i Trelde Fredericia

Hvad er babyzoneterapi?

Zoneterapi til babyer er en nænsom, men effektiv behandlingsform, hvor jeg med mine hænder blidt trykker babyen under og på fødderne. De fleste babyer kan godt lide at få zoneterapi og slapper helt af. Dog kan der være lidt ømme punkter under fødderne, men jeg tilretter min zoneterapi, så det bliver en god oplevelse for både baby og forældre.

Spædbørn reagerer typisk positivt på behandlingen efter få gange.

Behandlingen varer fra 10-30 min. alt afhængig af barnet. Første besøg vil ofte tage hen i mod 30-45 min.

Baby zoneterapi kan hjælpe på:

  • Kolik
  • Mavekneb
  • Søvnproblemer
  • Forstoppelse
  • Uro – generelt
  • Øreproblemer
  • Og meget mere

Hvordan foregår en typisk behandling?

Zoneterapi baby Fredericia Trelde

Babyen ligger på skødet af mor, far eller på puslebordet og jeg sidder/står overfor. I starten holder jeg bare på fødderne, så din baby vænner sig til mine hænder. Derefter går jeg i gang med den egentlige behandling. Nogle babyer er stille og rolige under behandlinger, sover måske ligefrem, mens andre græder lidt undervejs. Begge dele er normalt. Det samme er det, at nogen babyer fylder bleen under behandlingen eller bliver kede af det, fordi de bliver tørstige eller sultne – også selvom de lige har spist kort forinden vi gik i gang.

Reaktioner kan være:

Nogle babyer sover tre, fire timer efter en behandling – eller mere. Andre bliver mere pylrede og urolige det første døgns tid. Enkelte får nogle kraftige reaktioner, mens andre får mere energi. De fleste forældre beretter om træthed og dybere søvn i tiden lige efter en behandling.

Andre reaktioner der kan forekomme er øget tarmfunktion og ændring i afføringens konsistens og farve. Flere får for eksempel grøn afføring. Min erfaring er overordnet at barnet får det bedre og som oftest bliver problemet kvit efter få behandlinger.

Erfaringer:

Jeg har taget efteruddannelseskursus i Zoneterapi og akupressur til børn, gravide og fødende.
Desuden har jeg stor erfaring inden for spædbørnsområdet – dels fra sygeplejen, hvor jeg har arbejdet 3 år på Neonetal afdeling (afdeling for børn, der er født for tidligt) og dels fra min tid som Sundhedsplejerske. Jeg opnår gode resultater ved, at kombinerer min viden med zoneterapien.